Recomandări pentru evitarea toxiinfecţiilor alimentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zilele călduroase aduc cu sine şi înmulţirea cazurilor de îmbolnăvire prin toxiinfecţii alimentare sau alte boli digestive. Din acest motiv, Ministerul Sănătăţii Publice recomandă

Zilele călduroase aduc cu sine şi înmulţirea cazurilor de îmbolnăvire prin toxiinfecţii alimentare sau alte boli digestive. Din acest motiv, Ministerul Sănătăţii Publice recomandă populaţiei evitarea preparării alimentelor cu mai mult de două-trei ore înaintea consumului.În cazul în care nu se pot asigura condiţiile de temperatură necesare păstrării alimentelor preparate, consumarea alimentelor pregătite pentru sugari se va face imediat după prepararea lor, fără a fi reîncălzite sau păstrate la frigider. De asemenea, e necesară spălarea atentă a recipientelor în care se realizează prepararea alimentelor, înainte de fiecare masă şi după folosirea toaletei. Printre recomandările făcute de MSP se mai regăsesc spălarea legumelor şi fructelor înainte de a fi consumate, evitarea consumării alimentelor vândute pe stradă, precum îngheţata, prăjiturile, produsele de patiserie, hot-dog-ul şi micii. MSP atrage atenţia şi asupra igienei repetate a mâinilor precum şi asupra spălării vaselor ori de câte ori este necesar înaintea preparării produselor alimentare.

Stil de viață

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite