Răzvan, operat în Germania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Intervenţia va avea loc la 6 iunie la clinica din Bad Oyenhausen, lângă Dortmund. Medicul român Eugen Săndică îi va implanta lui Răzvan o valvă pulmonară. Încă un copil inclus în campania „Din inimă pentru copii“ va ajunge în străinătate pentru  operaţie. Am ajutat-o pe Mirela Ruse cu tot ce am putut pentru a-şi vedea copilul sănătos.

Răzvan Ruse este micuţul de 3 ani din Constanţa, născut cu o gravă malformaţie la inimă - Tetralogie Fallot, despre care am mai scris în ziarele „Click" şi „Adevărul". Acum, etapele grele au trecut, iar băieţelul este pregătit să plece cu mămica lui în Germania, pentru operaţie. Pe 6 iunie sunt aşteptaţi la clinica din Bad Oyenhausen, lângă Dortmund, acolo unde renumitul medic român Eugen Săndică îi va implanta valva pulmonară.

Acum trei săptămâni era în stare gravă   

„Sunt atât de fericită. Am reuşit să obţinem formularul E112! Am avut mari emoţii, dar ne-a ajutat Dumnezeu! Băiatul mi-a spus că nu-i e teamă de operaţie, dar zice mai tot timpul «Mami, mi-e frică de avion!» ", ne-a spus mama băieţelului, Mirela Ruse.

În urmă cu trei săptămâni, însă, era extrem de speriată căci starea de sănătate a micuţului se degradase brusc, iar Răzvănel abia putea respira. A alergat într-un suflet cu el la Bucureşti, acolo unde doctorul Niculescu a reuşit să-l stabilizeze, iar acum e bine şi aşteaptă ca „nenea doctorul" să-l facă bine ca să poată alerga afară, în parc, la fel ca alţi copii.

A cerut bani pentru Răzvan în loc de daruri

Cititorii noştri au depus pentru Răzvan o sumă modică, pe care am completat-o din fondurile Fundaţiei Adevărul, ca să nu-i lipsească nimic în perioada în care va sta în afara ţării.

Un domn din Bucureşti, impresionat de suferinţa micuţului, ne-a promis că va achita biletul de avion pentru întoarcerea în ţară, aşa că şi transportul  pentru Germania este asigurat. În plus, o româncă stabilită de mai mult timp în Anglia i-a rugat pe musafirii săi să doneze bani pentru Răzvan, în loc să-i aducă cadouri fiului ei, la aniversarea acestuia. A trimis, apoi, suma de 300 de lire sterline în contul mamei lui Răzvan. După 6 iunie, o să vă ţinem la curent cum a decurs operaţia şi ce face Răzvănel.

" Mami, nu-mi e teamă de operaţie. Mi-e foarte frică de avion!"
Răzvan
3 ani

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite