Răzvan, micul luptător care nu are voie la şcoală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Răzvan Dobre e un puşti de 6 ani şi jumătate care îşi doreşte tare mult să meargă la şcoală! Boala însă l-a ţinut departe de grădiniţă, iar acum a amânat şi începutul şcolii.

Băiatul s-a obişnuit cu perfuziile şi cu cazarea la Spitalul Fundeni, la secţia de oncologie pediatrică. Copilăria puştiului din comuna Griviţa, judeţul Ialomiţa, s-a încheiat în mai 2010, atunci când un banal diagnostic de strabism s-a transformat în tumoră craniană.

Despre Răzvănel, aşa cum îl alintă Daniela, mama sa, am mai scris în „Adevărul". Micuţul a fost operat pe 13 mai 2010, la Spitalul „Bagdasar Arseni" din Capitală, apoi a făcut multe cure de chimioterpie şi de raze. În mai 2011, copilul a terminat ultimul tratament, iar RMN-ul a arătat că este bine, tumoarea care îi măcina trupul nu s-a mai văzut.

Nu a avut timp însă să zburde fericit din cauză că o altă nenorocire s-a abătut asupra sa. „Pe 20 iunie a fost din nou operat pentru că i s-a înfundat drenul. El are  un furtunel de la cap la burtică, fiindcă după ce i s-a scos tumoarea craniană a făcut hidrocefalee secundară. Drenul a fost unica soluţie pentru el şi acesta trebuie ţinut câţiva ani. Medicii de la „Bagdasar Arseni" ne-au spus că, pe fondul unei imunităţi scăzute, am păţit acest necaz", ne-a povestit femeia.

În prezent, Răzvan a încheiat tratamentul la Fundeni, însă vine lunar la control, iar o dată la trei luni face RMN-ul la Spitalul „Bagdasar Arseni". „Mă rog zilnic ca drama lui Răzvan să nu se repete", ne-a spus mama băiatului. Drumurile până la spitalul din Bucureşti costă, iar copilul are nevoie de un regim alimentar strict.

Dacă cineva vrea să îl ajute pe Răzvan, poate depune bani pe numele lui în contul Fundaţiei Adevărul, deschis la BCR sucursala Tunari: RO09RNCB0286001133100003 - în lei. 

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite