Războiul sexelor la vârsta a treia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Secretul bărbaţilor în vârstă: nu renunţă la femei
Secretul bărbaţilor în vârstă: nu renunţă la femei

Bărbaţii rămân activi sexual la vârste mult mai înaintate decât femeile, arată un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Chicago, publicat în „British Medical Journal“.

Chiar dacă doamnele trăiesc mai mult, domnii reuşesc să-şi umple vieţile graţie apetitului sexual.

Concluzia vine după ce experţii au realizat un sondaj la care au participat 3.000 de persoane cu vârste cuprinse între 25 şi 74 de ani şi alte 3.000 de persoane cu vârste de la 57 la 86 de ani. Respondenţii au furnizat informaţii referitoare la starea lor generală de sănătate, activitatea sexuală şi apetitul sexual, relevă NBC Chicago.

Astfel, studiul arată că bărbaţii de 30 de ani se pot aştepta, în medie, la încă 35 de ani de viaţă sexuală din 45 de ani de trăit. Femeilor de 30 de ani, în schimb, le mai rămân, în medie,  31 de ani de viaţă sexuală activă din 50 de ani de trăit.

Asta înseamnă că bărbaţii se bucură de o viaţă sexuală activă în 78% din timpul rămas de trăit după 30 de ani, în timp ce femeile dedică numai 61% din anii rămaşi de trăit bunăstării sexuale.

„Per total, bărbaţii sunt mai interesaţi şi mai activi sexual la vârste înaintate comparativ cu femeile. La vârsta a treia, domnii se laudă cu o viaţă sexuală mai bună decât doamnele", a declarat cercetătoarea Stacy Tessler Lindau pentru LiveScience.com. 

Vestea bună pentru ambele sexe este că o stare bună de sănătate contribuie la longevitatea şi calitatea vieţii sexuale. Potrivit datelor culese de cercetătorii americani, două treimi din femeile şi bărbaţii de vârsta a doua care au participat la sondaj au raportat o calitate bună a vieţii amoroase.

Vestea proastă este că simpla întreţinere de raporturi sexuale nu este suficientă. "Numai jumătate din bărbaţii activi sexual, din această categorie de vârstă, sunt satisfăcuţi de calitatea vieţii lor amoroase", a evidenţiat cercetătoarea Stacy Tessler Lindau.

Ea se întreabă ce anume poate fi făcut pentru a creşte nu numai durata vieţii sexuale a femeilor, dar şi calitatea acesteia. Lindau şi colegii săi speră ca studiul să ajute la conturarea unor politici de promovare a sănătăţii sexuale la vârste înaintate.


Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite