Războiul tocurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Războiul tocurilor
Războiul tocurilor

Pantofii cu tocuri înalte şi mai ales cele cu tocuri stiletto (cui - n.r.) ar putea să-şi trăiască ultimele clipe la birou. Cel puţin în Marea Britanie, unde cea mai mare federaţie sindicală - Trade Union Congress -, propune interzicerea purtării lor la locul de muncă, scrie “The Daily Telegraph”.

Şefii federaţiei, majoritatea bărbaţi, au cerut eliminarea pantofilor cu toc din vestimentaţia pe care femeile o adoptă la serviciu, invocând motive care ţin de sănătate şi siguranţă. Propunerea urmează să fie dezbătută la un congres programat luna viitoare.

“Poate că tocurile înalte arată atrăgător pe podiumurile de la Hollywood, dar sunt total nepotrivite zi de zi la serviciu, mai ales în condiţiile actuale”, arată propunerea sindicatelor. De asemenea, iniţiatorii susţin că tocurile înalte sunt degradante pentru femei şi le provoacă acestora afecţiuni pe teremen lung.

Membrii sindicatului propun ca, în schimb, femeile să poarte la locul de muncă tocuri cu o înălţime rezonabilă - limita superioară fiind de un inci (aproximativ 2,5 centimetri). - pentru ca femeile să evite astfel durerile ulterioare de picioare şi de spate, ca şi accidentele.

Purtarea tocurilor poate produce băşici, bătături şi calus, dar şi luxaţii ale greznelor sau alte răni chiar şi mai grave. Reprezentanţii sindicatului mai susţin că anual, aproape două milioane de zile de concediu medical sunt acordate pentru tratarea afecţiunilor picioarelor.

Femeile din Marea Britanie cataloghează drept ridicolă şi sexistă propunerea sindicatelor şi susţin că-şi vor apăra dreptul de a purta oriunde doresc pantofi cu tocuri înalte.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite