Răbdarea este răsplătită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii care sunt dispuşi să aştepte au parte de recompense din partea vieţii. La această concluzie au ajuns oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Hamburg, Germania, care au făcut un studiu pe această temă, relevă „The Daily Telegraph“.

Experţii susţin că au descoperit un circuit la nivelul creierului ce transmite comenzi pentru a întârzia „tendinţa" oamenilor de a căuta o satisfacţie imediată.

Fiecare om, afirmă specialiştii, are capacitatea de a rezista tentaţiei dată de o recompensă imediată şi poate fi dispus să aştepte luni, dacă nu chiar ani, pentru o răsplată regească. „În mod normal, oamenii preferă să aibă parte de o recompensă consistentă în locul uneia care vine rapid, dar este foarte mică", a declarat doctorul Jan Peters, de la Centrul Medical al Universităţii din Hamburg. „Totuşi, trebuie să recunoaştem că această situaţie se poate schimba atunci când recompensa întârzie multă vreme", a adăugat acesta.

Pentru acest studiu, cercetătorii au făcut o serie de teste prin care au măsurat activitatea cerebrală atât în cazul participanţilor care au optat pentru recompense imediate, cât şi în cazul celor dispuşi să aştepte.

Experţii au descoperit că oamenii asociază răsplata cu o anumită importanţă în funcţie de momentul în care aceasta vine. „Rezultatele noastre arată că faptul că ne imaginăm viitorul în roz duce la diminuarea alegerilor impulsive", a explicat doctorul Jan Peters.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite