VIDEO Puterea mareelor, energia viitorului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Puterea valurilor şi a mareelor ar putea furniza energie pentru 15 milioane de case până în 2050, potrivit oficialilor britanici, citaţi de „The Daily Mail".

Această soluţie ar asigura mii de locuri de muncă şi ar reduce emisiile.

Energie sigură

Ministrul britanic al Energiei, Lordul Philip Hunt, a declarat că valorificarea puterii mărilor din jurul Marii Britanii ar furniza energie curată şi sigură, dar şi oportunităţi de export.

Potrivit aceleiaşi surse, exploatarea la potenţial maxim a energiei marine ar putea reduce emisiile de dioxid de carbon cu până la 70 de milioane de tone până în 2050 şi ar crea în jur de 16.000 de locuri de muncă, un sfert dintre acestea în sectorul de export.

Planul guvernamental britanic de exploatare a energiei marine recomandă încurajarea acestui sector prin finanţări care să acopere dezvoltarea sa, construirea unui lanţ de aprovizionare, stimularea investiţiilor private şi stabilirea liniilor directoare pentru noi tehnologii.

Prima turbină de capacitate comercială din lume care transformă puterea mareelor în energie a fost inaugurată în Irlanda de Nord. Numită SeaGen şi instalată în aprilie 2008, aceasta furnizează 1,2 megawaţi de energie, necesarul pentru 1.000 de case. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite