Pubertatea apare de la 7 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un studiu recent arată că primele semne de pubertate apar din clasa I la fetiţele din ziua de azi. Rata crescută a obezităţii duce la instalarea tot mai timpurie a pubertăţii, susţin cercetătorii americani. Şi asta pentru că grăsimea produce hormoni sexuali.

O minte de copil într-un corp de femeie. Asta trebuie să îndure fetiţele din ziua de azi, care se trezesc că la vârsta la care ar trebui să meargă la şcoală încep să le crească sânii. Din punct de vedere social, dar şi emoţional, viaţa acestor copile devine complicată: ele trebuie să facă faţă avansurilor sexuale din partea băieţilor şi chiar a bărbaţilor, dar şi emoţiilor şi impulsurilor sexuale pe care le implică secreţia de hormoni sexuali.

De ce ajung copilele să se maturizeze fizic încă de la 7 sau 8 ani? Rata crescută a obezităţii, dar şi chimicalele cu care ne „hrănim" azi sunt în mare parte responsabile pentru această situaţie, susţin cercetători americani, citaţi de „The New York Times".

Îngrijorarea faţă de instalarea pubertăţii la vârste fragede vine pe fondul unui studiu realizat recent de specialiştii de la Şcoala de Medicină Mount Sinai din Manhattan, Spitalul pentru copii din Cincinnati şi de cei de la Universitatea din California, San Francisco. Aceştia au analizat 1.239 de fetiţe cu vârste cuprinse între 6 şi 8 ani.

Circa o treime dintre participante au fost alese din rândul populaţiei albe, tot atâtea, din rândul celei de culoare şi aproape o treime, din populaţia hispanică. Restul fetiţelor din grupul analizat, circa 5%, aveau origine asiatică.Concluzia: 10,4% din copilele care făceau parte din populaţia albă, 23,4% din cele de culoare şi 14,9% din hispanice prezentau semne ale pubertăţii la 7 ani.

Obezitatea şi cancerul

La 8 ani, aproape o cincime dintre copilele care făceau parte din populaţia albă, circa jumătate dintre cele de culoare şi o şeptime dintre fetiţele hispanice intrau deja la pubertate. Medicii arată că fetiţele de azi ajung într-un procent mult mai mare la maturitate sexuală la vârsta de 8 ani faţă de copilele monitorizate în 1997.

Majoritatea fetiţelor ajunse la pubertate erau supraponderale. Cercetătorii susţin că secreţia hormonilor sexuali pe o durată mai mare de timp poate duce la apariţia unor forme de cancer, cum ar fi cel de sân.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite