Pubele care strâng mai mult gunoi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pubele alimentate cu energie solară au intrat deja în teste în Marea Britanie. Angajaţii consiliilor locale din Anglia nu vor mai fi nevoiţi să adune aşa des gunoiul şi acest lucru înseamnă poluare mai redusă. Totul datorită faptului că recipientele, care dispun de o funcţie prin care compactează gunoiul, au o capacitate de opt ori mai mare decât cele normale.

În momentul în care pubela s-a umplut în proporţie de 85%, aceasta transmite un semnal wireless către angajaţii primăriilor care colectează gunoiul. Pentru această funcţie, recipientele sunt dotate cu o cartelă SIM prin care pot trimite mesaje text sau un e-mail.

800 de litri de resturi

Pubelele eco, al căror preţ ajunge la 3.000 de lire sterline (3.500 de euro) faţă de 1.000 de lire (1.160 de euro), cât costă cele normale, sunt testate în prezent în zona Green End Road din Cambrige. Bob Carter, manager de operaţiuni pentru spaţii publice la Consiliul din Cambrige, susţine că recipientele pentru gunoi au nevoie doar de o cantitate mică de energie solară pentru a funcţiona.

„Pubela strânge gunoiul până la un anumit nivel şi apoi un senzor se activează, iar un sistem taie resturile şi le compactează. În curând vom monta alte câteva pubele ecologice în zonă", mai spune Carter. Recipientele, care pot colecta un volum de 800 de litri de resturi, au un mecanism care apasă gunoaiele  şi care funcţionează pe baza unei baterii de 12 volţi.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite