Protejează-ţi tenul pe timp de iarnă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

>> Îngrijirea meticuloasă începe cu îndepărtarea impurităţilor pielii. Gomajul este o metodă străveche de curăţare a tenului, moştenită de la egipteni. Înseamnă de fapt

>> Îngrijirea meticuloasă începe cu îndepărtarea impurităţilor pielii.

Gomajul este o metodă străveche de curăţare a tenului, moştenită de la egipteni. Înseamnă de fapt îndepărtarea impurităţilor şi a celulelor moarte ale pielii.

Această operaţiune se poate face atât prin frecarea tenului cu mălai, cât şi prin utilizarea unor creme cosmetice cu microparticule, destinate special acestui scop.

"Mai există şi o altă metodă de gomaj, care foloseşte zahărul, în cazul tenurilor mai sensibile. După ce am curăţat tenul, urmează clătirea acestuia cu apă caldă din belşug", recomandă fitoterapeutul Eugen Giurgiu.

Hidratarea, pasul numărul doi

Următoarea etapă de îngrijire a pielii este hidratarea. Adeptele produselor naturiste pot opta pentru o mască formată dintr-o linguriţă de miere şi una de iaurt. Acest amestec trebuie menţinut pe piele timp de 10 minute. Apoi se curăţă faţa cu un tampon de vată înmuiată în apă caldă.

Zona ochilor este foarte sensibilă, de aceea trebuie să beneficieze de o atenţie specială. Vremea rece poate accentua ridurile. Uleiul de ricin, alături de cel de nuci sau migdale, este foarte eficient în combaterea acestora, dar şi în menţinerea unei epiderme perfecte.

Masca de morcovi este o vedetă în cosmetică şi pe vreme rea. Pot beneficia cu succes de efectele sale şi persoanele care au urmat o cură drastică de slăbire, pentru că sucul acestei legume atenuează vergeturile. Dacă folosim morcovul pentru mască, atunci procedăm astfel: amestecăm două linguriţe de morcov ras cu o linguriţă de smântână în cazul tenurilor sensibile. Mierea este un protector de nădejde pentru refacerea pielii, pentru protejarea acesteia de vânt şi frig, prin urmare o adăugăm la prepararea măştii.

Reţete pentru măşti rapide din piureuri de fructe

1 Mere. Masca se prepară prin fierberea miezului de măr în lapte. După ce piureul s-a mai răcit, adăugăm un gălbenuş de ou şi trei picături de suc de lămâie şi o linguriţă de miere.

2 Banane. Se obţine în acelaşi fel ca şi piureul de mere. Dacă pielea noastră este biciuită de vânt şi ploaie, atunci vom completa această mască şi cu o linguriţă de ulei de măsline sau una de susan, plus miere - o linguriţă.

3 Piure de mango. Masca aceasta este eficientă şi în cazul tenurilor mixte dacă fierbem în lapte două linguriţe de miez de mango la care adăugăm o linguriţă de miere, una de iaurt şi una de suc de roşii. Masca va fi aplicată pe faţă timp de 20 de minute. După aceea, tenul se clăteşte cu apă caldă. În final, se aplică o cremă de noapte.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite