Produsele cu îndulcitori, suspectate că ne îngraşă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Îndulcitorii artificiali care înlocuiesc zahărul sunt folosiţi în principal în alimentele destinate pierderii în greutate. Cu toate acestea, un studiu efectuat de cercetătorii de la

Îndulcitorii artificiali care înlocuiesc zahărul sunt folosiţi în principal în alimentele destinate pierderii în greutate. Cu toate acestea, un studiu efectuat de cercetătorii de la Universitatea Purdue din Statele Unite, citat de BBC News, a demonstrat contrariul. S-a observat că în urma hrănirii cobailor cu îndulcitori artificiali, aceştia au continuat să câştige în greutate. Explicaţia constă în faptul că administrarea îndulcitorilor, fără a fi urmată de alimente bogate în calorii, fac organismul să simtă nevoia de mai multă mâncare.

În cadrul studiului, cobaii hrăniţi cu zahăr prezentau un apetit mult mai scăzut. Astfel rezultatul studiului a arătat că alimentele care conţin îndulcitori şi care au un aport caloric scăzut ne îngraşă. Cu toate acestea, nutriţioniştii susţin că îndulcitorii cu un conţinut caloric scăzut sunt mult mai sănătoşi pentru sănătate. Fenomenul apare în urma administrării unui produs dulce, când organismul aşteaptă sosirea unui aliment bogat în calorii. În momentul în care acest aliment întârzie să apară, organismul întâmpină dificultăţi în reglarea apetitului, survenind astfel senzaţia de foame. (Magda Şerban)

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite