Privirea trădează intenţiile bărbaţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Chipul dezvăluie informaţii despre partener
Chipul dezvăluie informaţii despre partener

Dacă un bărbat se uită în ochii unei femei pentru o perioadă mai lungă de timp înseamnă că o consideră un potenţial partener pentru o relaţie de durată.

Dar dacă privirea lui coboară mereu dinspre faţa partenerei spre trupul ei, şansele ca bărbatul respectiv să fie interesat de mai mult decât o aventură sunt infime.

La aceste concluzii au ajuns cercetătorii de la Universitatea din Tokyo, în urma unui studiu realizat online, la care au participat 127 de bărbaţi şi 133 de femei, scrie cotidianul britanic „The Daily Mail".

Ochi în ochi

„Dacă eşti interesat de o relaţie pe termen lung, cauţi o persoană apropiată, amuzantă, cooperantă - toate aceste informaţii le obţii privindu-i chipul", spune psihologul Anthony Little de la Universitatea Stirling din Marea Britanie. „Dar bărbaţii care caută relaţii pe termen scurt nu sunt interesaţi dacă partenera are sau nu un chip plăcut, felul în care arată corpul ei devine mai important."

Pentru studiul coordonat de Tom Currie, de la Universitatea din Tokyo, zece manechine, bărbaţi şi femei, au pozat în lenjerie intimă. Voluntarii au fost rugaţi să se uite la fotografiile modelelor de sex opus. Aceştia au dat note pentru imagini cu chipuri, apoi pentru cele cu trupuri, şi abia la final au văzut imaginile integral.

Cercetătorii au descoperit că doar 20% dintre bărbaţi au acordat punctaj mai mare fotografiilor cu trupurile manechinelor, pentru relaţii pe termen lung. Proporţia s-a schimbat însă în cazul unei relaţii pe termen scurt - 40% au apreciat mai mult trupurile decât feţele.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite