VIDEO Prinţul Albert de Monaco spune „adio“ burlăciei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-un decor de vis de pe Coasta de Azur, Principele Suveran de Monaco îşi duce aleasa la altar. Albert de Monaco, 53 de ani, le-a produs o strângere de inimă admiratoarelor sale după ce a anunţat oficial că astăzi se însoară cu înotătoarea Charlene Wittstock.

Căsătoria prinţului era un eveniment aşteptat de întregul regat condensat între Franţa şi Italia, pe o suprafaţă minusculă, de numai doi kilometri pătraţi. Ceremoniile nupţiale durează astăzi şi mâine, iar despre fastul lor presa vorbeşte la superlativ.

Nu lipsesc nici zvonurile despre o despărţire a mirilor. Presa din întreaga lume susţine că nunta lui Albert este cel mai important eveniment politico-monden al anului, după căsătoria prinţului William al Marii Britanii, celebrată la 29 aprilie. Ceremoniile din Monaco urmează să aibă loc astăzi şi mâine, ele fiind precedate de un concert al formaţiei Eagles.

Click pe fotografie pentru a vedea infografia cu programul nunţii regale

La nuntă, mirii îşi vor face apariţia într-o maşină-hibrid Lexus de ultimă generaţie, un Landaulet LS 600, dată fiind preferinţa prinţului pentru energiile verzi. Dacă viaţa prinţului Albert, fiul prinţului Rainier al III-lea, a fost şi este urmărită „cu lupa", nu la fel de multe amănunte se ştiu despre viitoarea principesă Charlene, o înotătoare de origine sud-africană. Ea pare să fi adus în viaţa prinţului echilibrul de care avea nevoie pentru a-şi întemeia în sfârşit o familie.

Albert de Monaco este cunoscut pentru existenţa sentimentală tumultuoasă. În 2005, presa a dezvăluit existenţa a cel puţin doi copii ilegitimi. Deşi Albert i-a recunoscut, filiaţia legală nu a fost stabilită.

Despărţire în ultimul moment?

Ştirea care s-a răspândit însă acum câteva zile cu viteza fulgerului a fost cea referitoare la despărţirea în ultimul moment a viitorilor miri şi la plecarea tumultuoasă („acasă, în Africa de Sud") a lui Charlene. Potrivit săptămânalului „L'Express", „logodnica a întrerupt pregătirile de nuntă", din cauza vieţii private supărătoare a celui care urma să-i devină soţ. Evident, zvonul despărţirii a fost infirmat imediat. 

1.001
de salve de artificii vor lumina cerul la nuntă, în timp ce se va cânta un „Imn al iubirii".

O familie cu un destin agitat

Viaţa de „prinţi şi prinţese" dusă de familia Grimaldi nu a fost întotdeauna însoţită de lumini strălucitoare şi de calm. Dimpotrivă, „dinastia Grimalzilor" a suferit drame şi poveşti dureroase despre care s-a scris în repetate rânduri. Una dintre cele mai mediatizate a fost, în 1982, moartea prinţesei Grace, mama lui Albert, a lui Caroline şi a lui Stephanie de Monaco. Grace şi-a pierdut viaţa în mod neaşteptat, într-un accident de maşină.

Caroline, la rândul său, va trece prin experienţe traumatizante. În octombrie 1990, a suferit un şoc puternic odată cu moartea celui de-al doilea soţ, Stefano Casiraghi, care şi-a pierdut viaţa într-un accident nautic. Nici Stephanie nu va avea parte de o existenţă liniştită. Căsătoria cu Daniel Ducruet a provocat multe comentarii răuvoitoare (acestuia i se reproşa viaţa prea aventuroasă), fapt ce a afectat în mod negativ viaţa întregii familii Grimaldi.

La mai puţin de un an de la căsătorie, Stephanie de Monaco îşi acuză soţul de adulter şi divorţează. Însă nici acest mariaj (cu portughezul Adans Lopez) nu se dovedeşte a fi mai reuşit, astfel că în noiembrie 2004 cei doi se despart oficial. Între cei trei fraţi, legăturile sentimentale au fost şi sunt foarte puternice, în special după moartea tragică a prinţesei Grace. Acum, cu ocazia nunţii lui Albert, Stephanie declară că nu precupeţeşte niciun efort pentru ca aceasta să întreacă în grandoare şi fast orice altă ceremonie nupţială din ultimii ani.

Superstiţioasă, prinţesa spune că, dacă un membru al familiei se va implica în organizarea festivităţilor, acest fapt le va aduce noroc mirilor. Astfel că a ales, printre altele, modelul de rochie pe care-l vor purta domnişoarele de onoare.

image
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite