Primele jucării din viaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bebeluşii se pot tăia, sufoca sau strangula dacă au acces la jucării nepotrivite vârstei lor. Cel mai important în alegerea jucăriilor pentru bebeluşi este să vă asiguraţi că le nu le pot pune în pericol sănătatea, spun specialiştii.

Gama de jucării pentru copii între 0 şi 3 ani, disponibilă în magazinele de specialitate şi în supermarketurile româneşti, include jucării cu zornăitoare sau cele speciale pentru masarea gingiilor bebeluşilor, carusele muzicale care se ataşează de pătuţ sau căruţ şi tot felul de animale din pluş.

Masaj pentru gingii

Puteţi alege inele gingivale în formă de stea, picior, mână sau pepene (4,20 lei, de la Primii Paşi) sau o jucărie în formă de peşte care se umple cu apă ce poate fi răcită la frigider pentru a calma gingiile bebeluşilor (16,24 lei, de la Fisher Price).

Pentru copii între 0 şi trei luni există tot felul de zornăitoare cu biluţe colorate şi personaje hazlii (67,74 lei, de la Manhattan Toy) sau jucării muzicale, în formă de clovn, care-i atrag pe cei mici prin culorile aprinse, sunete şi lumini (9,2 lei, Primii Paşi).

Carusele cu muzică de leagăn

Din seria de carusele muzicale, producătorul Primii Paşi propune unul simplu, cu patru ursuleţi din plastic, coloraţi în albastru, verde, galben şi roşu (25,30 lei) care se învârt deasupra patului, pe o muzică liniştitoare.

Nichita Impex are produse similare cu pinguini, iepuri, peşti sau legume (25 lei), iar Fisher Price, o girafă care veghează asupra bebeluşului, în timp ce o zebră şi un elefant dansează deasupra lui, pe patru melodii de leagăn (219,91 lei).

Pluşul este la modă

Oferta cea mai bogată este la jucăriile din pluş, recomandate copiilor peste trei luni. De la inele pentru gingii cu albinuţă din pluş (7,50 lei, de la Primii Paşi), la căţei şi maimuţe care zornăie (10.00 lei, de la Nichita Impex), o maşinuţa Cabrioletto care se transformă în avion (66,81 lei, de la Haba), păturică sub formă de leu sau girafă (48,55, Manhattan Toy) şi cărţi cu pagini căptuşite cu pluş, care pot fi agăţate de cărucior (20 de lei, de la Galt).

Joacă şi gimnastică

Ultima modă în materie de jucării interactive sunt „cuiburile de joacă şi gimnastică”, alcătuite dintr-un colac în care este aşezat bebeluşul şi o boltă de care sunt agăţate jucării foarte colorate (328 de lei, de la Galt).

O alternativă sunt balansoarele cu vibraţii, care se leagănă uşor atunci când copilul dă din picioruşe, iar dacă loveşte bara din centru se aprind lumini şi cântă diverse melodii (269,60 de lei, de la Fisher Price).

Cum alegeţi jucăriile potrivite

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului vă sfătuieşte ca înainte de a cumpăra o jucărie să vă asiguraţi că aceasta nu pune în pericol sănătatea copiilor:

Citiţi cu atenţie etichetele pentru a vă asigura că jocul sau jucăria corespund vârstei copilului

Evitaţi jucăriile cu muchii sau vârfuri ascuţite

Nu cumpăraţi jucării cu piese mici care pot fi detaşate cu uşurinţă de copil şi pot fi înghiţite

Când cumpăraţi jucării pufoase, verificaţi să nu le cadă puful sau blana.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite