Prima imagine de pe orbita lui Mercur, realizată de sonda Messenger

0
Publicat:
Ultima actualizare:

NASA a dat publicităţii, în premiră, o imagine de pe orbita planetei Mercur, transmisă de sonda spaţiala Messenger. După aproape şapte ani de la lansarea primei misiuni de explorare a planetei, NASA a obţinut prima imagine de pe orbita celei mai apropiate planete de soare.

Pe parcursul a şase ore sonda spaţiala a capturat 363 de imagini. NASA primeşte în continuare datele transmise de Messenger.

"În ciuda apropierii de Pământ, planeta Mercur a fost zeci de ani neexplorată. Pentru prima dată în istorie, un observator ştiinţific se afla pe orbita celei mai apropiate planete de Soare din sistemul nostru solar. Secretele planetei Mercur sunt pe cale sa fie dezvaluite", a declarat unul dintre cercetătorii NASA.

Potrivit NASA, craterul dominant care poate fi văzut în imagine este Debussy, iar craterul mai mic, Matabei, cel cu razele sale întunecate, este vizibil la vest de Debussy.

Prima imagine de pe orbita lui Mercur. Sursa: NASA. Click pe foto pentru imaginea mărită



Partea de jos a imaginii, care poate fi văzută aici, este aproape de polul sud al lui Mercur şi include o regiune din suprafaţa lui Mercur care n-a mai făzut fotografiată până acum. 

image

În următoarele trei zile, Messenger va efectua 1185 de fotografii. Misiunea ştiinţifică propriu zisă începe în 4 aprilie, iar în această fază se aşteaptă să obţină mai mult de 75.000 de imagini. Se vor analiza suprafaţa lui Mercur, câmpul magnetic al acestei planete, mediul înconjurător spaţial şi partea de geochimie.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite