Prezervative pentru femei, mai ieftine şi mai silenţioase

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Susţinătorii prezervativelor pentru femei promovează o variantă mai ieftină şi mai uşor de folosit a acestora, în speranţa că ele îşi vor lărgi semnificativ rolul în bătălia globală împotriva SIDA şi a altor boli cu transmitere sexuală.

O versiune mai veche a acestui tip de prezervativ a fost lansată în 1993. Şi totuşi, în ciuda promovării lor la nivel global de către Naţiunile Unite şi alte organizaţii, utilizarea acestora se află la un nivel foarte redus, deşi incidenţa SIDA în rândul femeilor este din ce în ce mai mare.

Susţinătorii acestor contraceptive speră că această tendinţă se va schimba în urma aprobării de către Food and Drug Administration (Agenţia naţională a alimentelor şi medicamentelor) a FC2, o nouă versiune a prezervativului pentru femei,produs de compania Female Health Co., din Chicago, scrie Associated Press.

La nivel mondial, anul trecut au fost distribuite în jur de 35 de milioane de astfel de prezervative, comparativ cu peste zece miliarde de prezervative pentru bărbaţi. Cu toate acestea, în unele ţări cu rate înalte de incidenţă a HIV, mulţi bărbaţi refuză să folosească prezervative, punând femeile în pericol. 

Deşi este asemănător cu predecesorul său - o teacă transparentă şi moale cu inele flexibile exterioare şi interioare -, FC2 este fabricat din cauciuc sintetic şi nu din poliuretan, ceea ce îl face mai ieftin de produs.

Preţul unui asemenea prezervativ este de circa 60 de cenţi, faţă de mai puţin de patru cenţi în cazul prezervativelor pentru bărbaţi. distribuite în masă.

Mary Ann Leeper, fost preşedinte al Female Health Co., în prezent consilier pe probleme de strategie al companiei, spune că FC2 face de asemenea mai puţin zgomot când este folosit. Printre factorii care au îngreunat acceptarea de către public a versiunii originale s-a numărat şi zgomotul de scârţâit.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite