Pretinde că a clonat embrioni umani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicul cipriot Panayiotis­ Zavos, stabilit în SUA, a declarat într-un interviu acordat „The Independent” că a clonat 14 embrioni umani şi a implantat 11 dintre ei în uterele a patru femei. Niciuna dintre ele nu a rămas însărcinată, dar medicul a spus că această încercare a fost doar un „prim capitol” şi s-a declarat convins că bebeluşii vor fi clonaţi în viitorul apropiat.

„Nu există nicio îndoială. S-ar putea să nu fiu eu cel care reuşeşte, dar copilul clonat va veni”, a explicat medicul Zavos. „Dacă ne intensificăm eforturile, vom putea avea un bebeluş clonat într-un an sau doi.” Afirmaţiile medicului sunt însă condamnate de cercetători şi specialişti în etică, în opinia cărora Zavos nu a adus nicio dovadă credibilă.

Directorul organizaţiei caritabile Genetic Interest Group,­ Alastair Kent, a spus că pentru a căpăta credibilitate, doctorul Zavos trebuie să permită experţilor să evalueze rezultatul cercetărilor sale, nu să se arate deschis doar presei.

„Dacă este pe atât de bun pe cât se pretinde a fi, nu are de ce se teme. Dar dacă nu este, femeile şi cuplurile vulnerabile trebuie protejate de activitatea lui”, a explicat Alastair Kent.

Medicul Zavos a spus că a clonat embrioni proveniţi de la trei persoane decedate, inclusiv o fetiţă de 10 ani care a murit într-un accident de maşină.

De asemenea, el pretinde că a creat şi embrioni hibrizi, cu celule umane şi bovine, însă doar pentru a-i folosi ca material de studiu, nu pentru inseminări artificiale.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite