Premiile anti-Nobel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Descoperirea privind efectul contraceptiv al băuturilor tip coca-cola a luat premiul Ig Nobel pentru chimie. Din cauza băuturilor de tip cola, spermatozoizii explodează la propriu, spun câştigătorii.

O echipă de cercetători din mai multe state ale lumii a reuşit să obţină premiul cel mare Ig Nobel pentru o descoperire ciudată.

Oamenii de ştiinţă au demonstrat că băuturile de tip coca-cola au efecte contraceptive, din cauză că spermatozoizii explodează la propriu când intră în contact cu lichidul.

Nici celelalte descoperiri premiate nu sunt cu nimic mai prejos. Geoffrey Miller din SUA a reuşit să câştige premiul pentru economie demonstrând că dansatoarele exotice câştigă mai mulţi bani în perioadele fertile. În timpul ceremoniei ce a avut loc joi la Universitatea Harvard au fost acordate  premii pentru cele mai trăsnite studii:

Nutriţie: Massimiliano Zampini şi Charles Spence au demonstrat că mâncarea are un gust mai bun atunci când sună mai bine; de exemplu, chipsurile care „trosnesc” mai tare sunt mai gustoase.

Biologie: Marie-Christine Cadiergues, Christel Joubert şi Michel Franc au descoperit că puricii “purtaţi” de un  câine pot sări mai mult decât cei de pe o pisică, şi, din această cauză, căţelul scapă mai repede de paraziţi.

Pace: Premiul a revenit elveţienilor, care au adoptat o lege a demnităţii plantelor.

Economie: Geofrey Miller a demonstrat că dansatoarele exotice câştigă mai mult atunci când sunt în perioada fertilă.

Chimie: Sharee Umpierre şi Joseph Hill au demonstrat că băuturile de tip coca-cola sunt bune spermicide.

Fizică: Cercetătorii au arătat matematic că orice lucru care se poate încurca se va încurca! Ei au luat ca exemplu părul.

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite