Preludiul, zero pentru orgasm

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preludiul ar putea fi supraestimat, arată un studiu pentru care s-au luat în calcul răspunsurile a 2.300 de femei din Cehia. Potrivit acestei cercetări, preludiul are o importanţă mică sau

Preludiul ar putea fi supraestimat, arată un studiu pentru care s-au luat în calcul răspunsurile a 2.300 de femei din Cehia.

Potrivit acestei cercetări, preludiul are o importanţă mică sau chiar egală cu zero în ceea ce priveşte obţinerea orgasmului, notează “The Daily Telegraph”.

“Mai degrabă, mai multă atenţie ar trebui acordată îmbunătăţirii calităţii şi duratei actului sexual, nu preludiului, chiar dacă această afirmaţie intră în contradicţie cu părerile multor sexologi”, a explicat profesorul Stuart Brody de la Universitatea de Vest din Scoţia.

Cercetătorii au analizat răspunsurile femeilor cu privire la frecvenţa orgasmului, a preludiului şi a actelor sexuale. Astfel, au ajuns la concluzia că preludiul este nesemnificativ pentru obţinerea orgasmului, afirmând că atunci când actul sexual durează mai mult, probabilitatea acestuia este mai mare.

Rezultatele studiului au arătat că pentru femeile intervievate, durata medie a preludiului a fost de 15,4 minute, iar cea a actului sexual de 16,2 minute. Cercetătorii speră ca descoperirile lor să fie luate în calcul de specialiştii în educaţie sexuală, de psihologi şi de medici. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite