Prăjitura "Sânziene"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ingrediente pentru blat: 6 ouă, 150 g zahăr, 150 g făină, (o lingură de unt topit pentru uns tava). Ingrediente pentru cremă: 250 g brânză de vaci, 4 linguri de zahăr pudră, 1 litru

Ingrediente pentru blat: 6 ouă, 150 g zahăr, 150 g făină, (o lingură de unt topit pentru uns tava).

Ingrediente pentru cremă: 250 g brânză de vaci, 4 linguri de zahăr pudră, 1 litru de frişcă, 100 grame de stafide, o linguriţă praf de vanilie, coajă rasă de portocală şi nucă de cocos.

Preparare blat: Vom bate albuşurile spumă, adăugăm zahărul şi batem până când se întăreşte spuma ca la bezele. Vom adăuga cinci gălbenuşuri, făina şi mestecăm continuu până se omogenizează compoziţia. Tava va fi unsă cu unt şi tapetată cu făină. După o oră, copt la foc potrivit, blatul este gata şi îl lăsăm să se răcească. Preparare cremă: Vom freca brânza de vaci cu gălbenuşul păstrat, cu vanilia, stafidele, frişca bătută, nuca de cocos, coaja de portocală. Cu această cremă vom îmbrăca blatul. Deasupra, vom presăra coajă rasă de portocale şi lămâie care să semene cu o inflorescenţă, asemănătoare cu aceea a delicatelor flori de Sânziene. Prăjitura va sta la rece cel puţin două ore înainte de a fi servită la masă.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite