Povestea fetei care a plecat din comuna Ţaga să piloteze MIG-uri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Povestea fetei care a plecat din comuna Ţaga să piloteze MIG-uri
Povestea fetei care a plecat din comuna Ţaga să piloteze MIG-uri

Mîrza Marilena Romina este una dintre cele 35 de fete care au reuşit în acest an să ocupe unul dintre locurile Academiei braşovene. De asemenea este una dintre cele 10 fete care vor deveni pilot de avion supersonic şi a reuşit să obţină şi cea mai mare medie de admitere dintre cei aproape 400 de înscrişi.


Tânăra de numai 19 ani a obţinut cea mai mare notă de admitere, 9.85. Şi-a dorit dintotdeauna să lucreze în cadrul armatei şi spune că şi-a a ales meseria de pilot de aviaţie pentru că o atrage zborul şi îi place să fie la înălţime. Cu toate că este cea mai bună din noua promoţie de militari, emoţiile deschiderii de an nu au lipsit nici pentru ea. „Am avut emoţii mari. A fost prima defilare pentru Academie şi a ieşit foarte bine“, a spus la finalul festivităţilor, tânăra de 19 ani, originară din comuna Ţaga, judeţul Cluj.

Fără discriminare

Cu toate că haina militară este asociată mai întotdeauna cu o lume a bărbaţilor, fetele care au hotărât să urmeze o carieră militară spun că nu au parte de discriminare. 

Citeşte şi:


Şi bărbaţii recunosc faptul că într-o asemenea meserie nu e loc de asemenea diferenţieri. „Dacă au trecut de toate probele înseamnă că pot face tot ce facem şi noi. Noi chiar ne bucurăm că există şi fete aici, pentru că fără ele nu ar fi la fel“, este de părere şi Andrei Voicu, student în anul trei la Academia Forţelor Aeriene Henri Coandă. Promoţia de boboci 2009 are 105 de elevi.
 „Diferenţa dintre noi şi Şcoala de Aviaţie din Bucureşti este că noi, pe lângă brevetele de pilot, acordăm şi licenţe. De aici ies ofiţeri licenţiaţi. Am avut concurenţă de trei pe un loc la aviaţie şi 1,5 pe un loc la radiolocaţie, artilerie şi rachete antiaeriene“, spune Bogdan Chioseaua, ofiţer de relaţii publice din cadrul Academiei Henri Coandă.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite