Postul "de aur" şi efectele sale asupra sănătăţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din vremuri îndepărtate postul este considerat unul dintre tratamentele cele mai eficiente. Teologii şi nutriţioniştii consideră că perioada de post reprezintă un regim de curăţare a

Din vremuri îndepărtate postul este considerat unul dintre tratamentele cele mai eficiente. Teologii şi nutriţioniştii consideră că perioada de post reprezintă un regim de curăţare a organismului şi un "doctor" al sufletelor noastre.

Toxinele se elimină mai repede din corpul uman prin post. Deşi fiecare organism este un unicat, la toţi cei care au ţinut post s-au constatat, în această perioadă, efecte bine-venite din punct de vedere fizic şi psihic, în egală măsură. Şi nutriţioniştii, şi teologii au observat că persoanele care postesc sunt dornice să-şi ajute semenii, iar neliniştea şi gândurile negative se îndepărtează de ei. Medicii care sunt şi adepţi ai medicinii tradiţionale îşi sfătuiesc bolnavii să practice postul terapeutic respectând anumite principii.

A devenit celebru mottoul lui Hipocrate: "Cu cât hrăniţi mai bine un bolnav, cu atât îl doborâţi mai mult!". Numeroase exemple au scos la iveală rezultate încurajatoare privind postul. S-a demonstrat că pentru persoanele care prestează o muncă intelectuală intensă, terapia postului este formidabilă!

Nutriţioniştii recomandă salatele de legume şi merele

În afara postului religios, specialiştii ne recomandă să ne fixăm un "program anual de posturi".

Adică, la date fixe, să postim câteva zile 7-10-14 zile. În privinţa Postului Paştelui, cel care posteşte îşi schimbă regimul alimentar, dar uneori se exagerează cu crudităţile, alteori cu dulciurile, inclusiv cu băuturile dulci care "stârnesc foamea".

Din dieta de post nu trebuie să lipsească salatele de crudităţi, supele şi ciorbele de legume, tocăniţele de zarzavat, preparatele din orez nedecorticat, fructele, dintre care merele, curmalele, stafidele, compoturile din mere cu citrice şi scorţişoară. Este sănătos să facem o cură de câteva zile de mere, urmată de o altă cură de pere, apoi de grepfrut.

În salatele de legume este bine să adăugăm miraculosul morcov, care menţine şi restabileşte starea de sănătate. Ca băuturi, s-a constatat că în această perioadă sunt ideale "apa tonică" şi "apa minune".

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite