Polenul, un aliment-medicament

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dintre produsele apicole, polenul este considerat un tonic general pentru toate vârstele. La această concluzie au ajuns nutriţioniştii pornind, mai ales, de la cazurile de anemie rezolvate cu

Dintre produsele apicole, polenul este considerat un tonic general pentru toate vârstele. La această concluzie au ajuns nutriţioniştii pornind, mai ales, de la cazurile de anemie rezolvate cu succes cu ajutorul acestui produs al stupului. Studiat în cele mai renumite laboratoare din lume, s-au descoperit în compoziţia sa aminoacizi esenţiali, printre care lipidele şi glucidele. Când este recoltat proaspăt, polenul conţine Qi în cantitate destul de mare. De aceea, specialiştii i-au acordat statutul de aliment-medicament. Recomandat în cele mai grave afecţiuni, "doctorul" polen a venit în sprijinul multor bolnavi prin efectele sale ca: antidepresiv, antibacterian, ameliorant al funcţiilor cerebrale, gastrice, hepatice, ale intestinului gros şi ale tiroidei.

Ţine în frâu stresul şi colesterolul

Exceptându-i pe diabetici, pe alergicii de tip respirator şi alimentar, polenul este recomandat bolnavilor care suferă de angină pectorală, anemie, tulburări de circulaţie periferică sau ulcer varicos. De remarcat este şi faptul că polenul ţine în frâu nevrozele, colesterolul, paraziţii intestinali, stresul fizic şi intelectual şi întinereşte mintea.

Studiile recente consideră că polenul este un valoros antioxidant şi adjuvant în neoplazii. În mod frecvent, specialiştii recomandă 20-30 grame pe zi în cazul adulţilor şi 5-10 grame, copiilor. Pentru sugari se recomandă păstura, o formă de polen transformat în "laboratoarele" lor de albine.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite