Plăteşte chimioterapia vânzând desene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aidan Reed desenează şi pe patul de spital
Aidan Reed desenează şi pe patul de spital

Un copil de 5 ani din SUA poate să-şi permită tratamentul pentru leucemie după ce familia a vândut desenele cu monştri realizate de el. Până acum au fost cumpărate aproape 3.000 de copii ale desenelor făcute de micuţul care se luptă cu boala, suma colectată depăşind 50.000 de dolari.

În fiecare zi, între şedinţele de chimioterapie, dureroasele puncţii medulare şi analizele oncologice, Aidan Reed, un puşti de 5 ani diagnosticat cu leucemie acută limfoblastică, găseşte timp pentru hobby-ul lui favorit: desenele cu monştri.

Mai citeşte şi:

Analize de cancer, gratuite de la anul

„Înainte de a se îmbolnăvi, aceasta era, de fapt, a doua pasiune a lui Aidan, în ordinea preferinţelor. Îi plăcea mai ales să se costumeze şi să joace rolul personajului în care se deghiza. Acum e cam letargic din cauza efectelor chimioterapiei şi a celorlalte tratamente, aşa că mai ţine ritmul doar cu desenele", povesteşte tatăl lui Aidan, Wylie Reed, citat de cotidianul american „Huffington Post".

Copii printate în sufragerie

Cum a început însă totul? Mătuşa băiatului, Mandi (26 de ani), era necăjită din cauză că nu putea fi alături de familia ei când puştiul a fost diagnosticat. Aşa că a decis să-l ajute de la distanţă. S-a apucat să transforme desenele lui Aidan în copii ce puteau fi înrămate şi le-a scos la vânzare pe Etsy, o comunitate online de comercianţi şi producători hand made. Aşa s-a apucat să facă bani pentru a-i ajuta pe părinţii lui Aidan să plătească tratamentele pentru fiul lor. Pe 17 septembrie a.c., la aproape o săptămână de la diagnosticarea lui Aidan, mătuşa lui a vândut primul desen. După încă o săptămână, Mandi dăduse cam 2.000 de copii.

Monştrii lui Aidan

Monştrii lui Aidan

„Numărul meu norocos e 60. Am vrut să vând 60 de desene, iar acum am dat deja 2.460. Am două imprimante care funcţionează continuu în sufragerie pentru a onora comenzile", declara Mandi la jumătatea acestei luni. Din desenele vândute cu 12 dolari/bucata, minus taxele şi costurile materialelor folosite, tatăl lui Aidan estima că fiul său câştigase la momentul respectiv cam 50.000 de dolari. Banii sunt vitali pentru continuarea tratamentelor lui Aidan, deşi costurile spitaliceşti intră în asigurarea medicală a tatălui său. Suma strânsă va acoperi coplata tratamentelor, pierderile generate de lipsa tatălui său de la serviciu, dar şi costurile suplimentare pe care le presupunea venirea pe lume a fratelui lui Aidan. Familia trăieşte numai din salariul tatălui, care este instructor de zbor.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite