Plante „crescute“ cu voce feminină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Glasul unei femei are un efect mai puternic decât îngrăşământul pentru plante. Potrivit unui studiu realizat de Societatea Regală de Horticultură (SRH) din Marea Britanie, plantele cresc mai repede atunci când îngrijitorii le vorbesc, cu atât mai mult dacă de îngrijirea lor se ocupă o femeie, informează „The Daily Telegraph“.

Într-un experiment desfăşurat pe durata unei luni, cercetătorii au concluzionat că glasul femeilor determină roşiile să crească mai repede decât în mod obişnuit. Rezultatele studiului au venit după ce mai multe „voci“ au fost alese pentru a îngriji zece roşii, păstrate în acelaşi loc şi beneficiind de aceleaşi condiţii meteo.

Prinţul Charles, care a participat la experiment, a mărturisit că plantele cu care a vorbit au crescut mai mult, deşi a regretat totodată că nu a apelat la ajutorul Ducesei de Cornwall.

Cea mai eficace într-ale grădinăritului a fost Sarah Darwin, stră-strănepoata legendarului biolog Charles Darwin, care a citit roşiilor sale un pasaj din „Despre originea speciilor“ a lui Darwin. Ele au crescut astfel cu cinci centimetri mai mult decât cea mai înaltă plantă îngrijită de un bărbat şi cu mai bine de un cetimetru faţă de roşia celei mai iscusite îngrijitoare, după ea.

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite