Copiii din Piracanga

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii din Piracanga
Copiii din Piracanga

Ollie şi Hugh sunt o combinaţie de Australia cu Africa de Sud. Inae îmbină Uruguay-ul cu Brazilia, Omcar şi părinţii lui sunt din Ecuador, Shay-Leen are sânge francez şi brazilian, Soraia e un mix de Portugalia cu Olanda, Raji e portughez întreg, Nathan şi Tiggen sunt copiii americancei Suzan, iar Sasha o să fie român de Bahia. Toţi sunt copii cu cel puţin unul dintre părinţii biologici alături.

Şi pe lângă ei există în Piracanga Freddie, Kelly, Daisy şi Taina. Freddie are opt ani şi a fost adoptat de Angelina şi de Gabriel acum doi ani. E un copil găsit pe străzi chiar în momentul în care mama lui se pregătea să-l vândă traficanţilor de organe din Brazilia.

Kelly (opt ani) şi sora ei Daisy (şase ani) au fost şi ele recuperate de pe stradă, înainte de a fi vândute ca sclave sexuale.

Taina împlineşte în curând două săptămâni şi este cea mai nouă membră a comunităţii. Mama ei, în vârstă de 15 ani, a hotărât să o dea spre adopţie din momentul în care a aflat că e însărcinată, aşa că Taina a devenit noul copil al satului.

Are 12 părinţi în momentul ăsta - şapte mame şi cinci taţi - care o îngrijesc cu rândul, şi este unul dintre cei mai senini, calmi şi „zâmbicioşi“ bebeluşi pe care i-am văzut vreodată.

Kelly şi Daisy vin şi se lipesc de oameni, aşază pupici mici şi dulci pe obraz şi-mi sărută burtica de câte ori ne întâlnim. Doar Freddie este încă retras şi închis. Însă cu toţii învaţă acum şi cealaltă parte a vieţii: cea care înseamnă iubire, dăruire, atenţie şi familie... Şi aşa se vindecă şi cresc şi îşi amintesc că Dumnezeu ne-a făcut pe toţi Iubire... Laura Câmpean, din Piracanga, Brazilia, Foto: Florian Câmpean

* Alte poveşti din Brazilia puteţi citi şi pe blogul Laurei şi al lui Florian Câmpean, viataprinbalonulroz.blogspot.com.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite