Piese din lemn exotic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mari sau mai mici, obiectele din ratan şi cele din bambus se potrivesc atât în interiorul căminului tău, cât şi în curte sau pe balcon. Se găsesc pe piaţă într-o gamă variată, nu sunt foarte scumpe şi se pot încadra atât într-un decor rustic, cât şi într-unul modern. Punctul forte: sunt eco.

Pot sta foarte bine şi în living, dar şi în baie. Se potrivesc şi în casă, dar şi în grădină. Obiectele de mobilier din ratan şi cele din bambus dau un aer de vacanţă casei tale, indiferent că le achiziţionezi sub formă de canapele sau de mici obiecte decorative. Două materiale naturale, confortabile şi relaxante, nu foarte greu de întreţinut şi, în plus, nu foarte scumpe. Başca biodegradabile, deci nişte „alegeri eco".

Ratanul, un palmier flexibil şi rezistent care atinge înălţimi impresionante, creşte în junglele indoneziene şi este una dintre cele mai vechi materii prime disponibile în industria mobilei. Spre deosebire de bambus, cu care este deseori confundat, ratanul este mai solid. Mobila din ratan este netedă, iar piesele, de multe ori lucrate manual, se mulează pe stiluri de amenajare dintre cele mai diverse, de la oriental până la rustic şi chiar modern.

Bambusul, bun la toate

La rândul său, bambusul, planta înaltă şi lemnoasă, este preferat datorită durabilităţii şi a capacităţii sale de regenerare rapidă. Este planta care creşte cel mai rapid pe planetă, câte 121 de centimetri la fiecare 24 de ore. Acesta este şi motivul pentru care bambusul a început să fie folosit: era o variantă bună din punct de vedere economic. În lume există peste 1.000 de specii de bambus, care cresc în Africa, Asia, Caraibe, America Latină.

Cel mai mare avantaj al bambusului este că poate fi folosit la producerea oricărui tip de obiect - podele, mese, scaune, dar şi accesorii pentru bucătărie şi pentru baie sau te miri ce obiecte decorative sau utile (rame foto, suporturi pentru lumânări sau pentru şerveţele). Piesele din ratan şi cele din bambus sunt foarte rezistente în timp, ceea ce face ca investiţia ta să fie mai mult decât profitabilă.

Click pe foto pentru a vedea si alte recomandări de mici obiecte decorative

image
Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite