Peştele, o bogată sursă de vitamina D

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Carenţa de vitamina D provoacă boli ale sistemului osos. La copii, lipsa acestei vitamine duce la deformări ale scheletului şi la încetinirea procesului de creştere, în timp ce la adulţi

Carenţa de vitamina D provoacă boli ale sistemului osos. La copii, lipsa acestei vitamine duce la deformări ale scheletului şi la încetinirea procesului de creştere, în timp ce la adulţi poate fi o cauză a osteoporozei.

Sursele de vitamina D sunt laptele, ficatul de vacă, untul, gălbenuşul de ou, uleiul de peşte, smântâna, diferitele specii de peşte (sardinele, tonul, somonul).

Reţeta săptămânii

Ton cu legume la cuptor

Ingrediente:1 kg ton, 500 g cartofi, 5 ardei graşi, 300 g roşii, rozmarin şi pătrunjel, după gust, 5 căţei de usturoi, ulei-100 ml.

Preparare: Cartofii şi ardeii graşi se curăţă şi se taie în formă de cubuleţe, roşiile se opăresc, se decojesc şi se taie în sferturi. Peştele se curăţă, se crestează pe alocuri şi se pune într-o tavă cu ulei şi zeamă de supă sau apa în care au fiert legumele. Adăugăm zarzavatul pregătit, usturoiul, tăiat mărunt şi verdeţurile, alături de peşte. Tava va sta la cuptor, la foc potrivit, timp de 30 de minute.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite