Persoanele împovărate de datorii, predispuse la obezitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Persoanele împovărate de datorii, predispuse la obezitate
Persoanele împovărate de datorii, predispuse la obezitate

Persoanele care au datorii mari şi împovărătoare la bancă sunt predispuse la obezitate, conform unui nou studiu preluat de Reuters.

Persoanele "supraîndatorate" - definite ca cele care ajung în imposibilitatea de a-şi plăti datoriile într-un interval rezonabil de timp - sunt de două ori mai predispuse riscului de a deveni obeze decât ceilalţi membri ai populaţiei, relatează Agerpres.

Potrivit autorilor studiului, cercetători de la Universitatea din Mainz, statusul socio-economic este în mod clar legat de sănătate, însă până acum tehnicile de măsurare a acestui lucru nu luau datoriile în considerare. Pentru a investiga felul în care datoriile afectează sănătatea, aceştia au chestionat 949 de persoane care au primit consiliere pentru datorii neplătite la timp. Voluntarii au fost comparaţi cu 8.318 persoane care au participat în 2003 la un studiu prin telefon privind starea lor de sănătate.

S-a constatat că indivizii puternic îndatoraţi erau mai tineri, mai puţin educaţi şi cu o stare financiară generală precară, fiind mari şanse ca ei să fie deprimaţi, supraponderali sau obezi. Aproximativ 11% din populaţie a fost obeză, pe când din grupul celor îndatoraţi procentul obezilor a fost de 25%.

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite