Persoanele autiste înţeleg mai uşor starea de spirit a celorlalţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autismul este o boală caracterizată prin incapacitatea unei persoane de a relaţiona cu cei din jur. Copiii care suferă de autism au mai multă materie cenuşie concentrată în unele

Autismul este o boală caracterizată prin incapacitatea unei persoane de a relaţiona cu cei din jur.

Copiii care suferă de autism au mai multă materie cenuşie concentrată în unele zone din creier asociate cu înţelegerea stării de spirit a celorlalţi şi cu capacitatea de învăţare faţă de copiii sănătoşi de aceeaşi vârstă, susţin cercetătorii americani, citaţi de AFP.

Cercetătorii cred că incapacitatea copiilor autişti de a relaţiona cu cei din jur şi de a face faţă situaţiilor cotidiene rezultă dintr-o anomalie în funcţionarea sistemului de neuroni-oglindă.

Neuronii-oglindă sunt celule cerebrale care devin active, determinând o persoană să reacţioneze atunci când observă realizarea unui act, dar şi când îl realizează ea însăşi, spun cercetătorii care au prezentat acest studiu la conferinţa anuală a Societăţii nord-americane de radiologie.

Într-un creier normal, cu cât cantitatea de materie cenuşie este mai mare, cu atât coeficientul de inteligenţă este mai ridicat", au spus cercetătorii, adăugând că, "într-un creier de autist, această creştere nu este asociată cu un coeficient de inteligenţă mai mare, pentru că materia cenuşie nu funcţionează normal". Simptomele maladiei apar, în general, în primii trei ani de viaţă. La studiu au participat 13 copii autişti cu coeficienţi de inteligenţă de peste 70 şi alţi 12 copii nonautişti. Media de vârstă a copiilor a fost de 11 ani.

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite