VIDEO Pensionară acuzată că şi-a ucis colega

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elizabeth Barrow şi-a sărbătorit vârsta de 100 de ani în august 2009, cu o lună înaintea morţii
Elizabeth Barrow şi-a sărbătorit vârsta de 100 de ani în august 2009, cu o lună înaintea morţii

Cele două femei se certau frecvent pe spaţiul ocupat de fiecare în camera pe care o împărţeau într-un azil de bătrâni.O femeie de 100 de ani a fost găsită moartă într-un azil de bătrâni din SUA, iar suspecta este colega ei de cameră. .

Laura Lundquist, în vârstă de 98 de ani, este acuzată că a strangulat-o până a lăsat-o fără suflare pe colega de cameră Elizabeth Barrow, în vârstă de 100 de ani, scrie „The Daily Mail". Vezi aici VIDEO

Cele două locuiau împreună şi se pare că Lundquist i-a făcut viaţa un iad colegei Barrow cu care se certa mereu pentru că ar fi ocupat prea mult spaţiu în camera comună.

Elizabeth Barrow a fost găsită moartă în patul ei de la azilul de bătrâni din Dartmouth, Massachusetts, cu o pungă înfăşurată în jurul capului. Poliţiştii au crezut iniţial că este vorba despre o sinucidere, dar autopsia a dezvăluit că centenara a murit strangulată.

Cea mai bătrână criminală

Laura Lundquist a fost arestată şi este considerată cea mai în vârstă persoană acuzată de omor din istoria statului american Massachusetts. Pensionara a fost trimisă într-un spital de psihiatrie pentru a fi evaluată.

Avocatul ei, Carl Levin, a spus că pensionara a fost diagnosticată cu demenţă cu mult timp în urmă şi suferă şi de disfuncţii cognitive. Potrivit acestuia, este puţin probabil ca Lundquist să ajungă la tribunal, pentru că suferă de tulburări psihice.

Procurorii o acuză de omor, dar spun că pensionara nu era capabilă să premediteze crima. Potrivit acestora, Lundquist era convinsă că Barrow va pune stăpânire pe camera comună, aşa că a sufocat-o.

Personalul de la azilul Brandon Woods a spus că cele două femei au fost foarte bune prietene într-un timp, şi chiar îşi spuneau „noapte bună, te iubesc" una alteia înainte de a adormi.

Pe de altă parte, fiul doamnei Barrow, Scott, în vârstă de 61 de ani, susţine că relaţiile dintre cele două se deterioraseră în săptămânile dinaintea crimei, din cauza disputei pe spaţiul din camera pe care o împărţeau.

Cearta pe pat

Laura Lundquist ar fi ameninţat-o pe Elizabeth Barrow că-i va lua patul, aşezat lângă geam, pentru că oricum va trăi mai mult decât ea.

Fiul doamnei Barrow a spus că a cerut conducerii azilului să le separe pe cele două pensionare, după ce mama i-a povestit că este hărţuită şi ameninţată de colega de cameră.

Într-o declaraţie de presă, reprezentanţii azilului spun că nu le-au mutat pentru că păreau să se înţeleagă foarte bine, dar şi pentru că doamna Barrow a refuzat de două ori oferta de a schimba camera, în iulie şi august.

Elizabeth Barrow, o femeie „iubitoare şi expansivă", cum o descrie fiul ei, împlinise 100 de ani în 21 august anul acesta. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite