Pază privată la tot cartierul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Există întotdeauna un cost pentru creşterea infracţionalităţii în oraşele din întreaga lume. Dar rareori acest cost a fost atât de clar: 3,15 lire sterline (3,7 euro) pe săptămână.

 Familiile ­dintr-un cartier aflat într-o suburbie a oraşului britanic Southampton au hotărât să plătească acest preţ pentru a-şi angaja o firmă de securitate privată care să patruleze pe străzi.

Firma de pază Atraks susţine că va preveni infracţiunile din cartier şi va „neutraliza“ ameninţările, scrie cotidianul britanic „The Daily Mail“.

Pentru acest lucru este nevoie ca opt ofiţeri echipaţi să patruleze pe străzile pline de copaci din cartier. Până în prezent 337 de persoane au decis să plătească serviciile firmei de pază, în timp ce alte 1.000 au declarat că se vor hotărî în momentul în care vor vedea echipa în acţiune.

Condiţia firmei de pază a fost ca cel puţin 500 de persoane să le solicite serviciul pentru a patrula non-stop în zonă. „Vedem des echipaje de poliţie în zonă, dar uneori acestea au treburi mai importante. În caz de infracţiuni, vom suna la poliţie. Serviciile oferite de Atraks vor fi mai mult preventive“, spune unul dintre locuitorii din zonă.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite