Părinţii sunt nemulţumiţi, dar tot dorm cu cei mici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un studiu realizat în Marea Britanie arată că 40% din părinţi împart patul cu copiii lor cel puţin o dată la două nopţi, deşi obiceiul are un efect devastator asupra relaţiei de cuplu.

Potrivit cotidianului „The Daily Mail", pentru că specialiştii au păreri diferite în ceea ce priveşte acest lucru, părinţii nu mai ştiu ce să creadă. E bine sau rău să dormi în pat cu cei mici? O nouă cercetare, realizată pe un eşantion de 3.000 de părinţi, arată că cei mai mulţi sunt nemulţumiţi de faptul că împart patul cu cei mici.

Un sfert dintre cuplurile chestionate îşi susţineau decizia prin argumentele obişnuite, iar jumătate au ajuns să doarmă în paturi separate şi, cum era de aşteptat, 48% au admis că viaţa lor sexuală a avut de suferit. 10% din bărbaţi au spus că s-au simţit respinşi, iar 57% au spus că ar vrea ca micuţii să doarmă în propriul pat. Poate şi mai surprinzător este faptul că această practică nu-i face mai fericiţi pe copii. Cei mai mulţi părinţi au simţit că micuţii au devenit prea „lipicioşi".

„Dacă cel mic este cel care se bagă în patul vostru, atunci nu este nicio problemă. Dacă eşti tu, ca părinte, cel care iniţiază acest lucru, atunci nu e o decizie sănătoasă. Când ai copii de crescut este foarte greu să faci pe toată lumea fericită, dar dacă tatăl doarme în fiecare seară într-o altă cameră, atunci ar trebui să sune un clopoţel de avertizare", spune psihologul clinician Angharad Rudki. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite