Papagal deprimat, tratat cu Prozac

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un papagal din specia gri african, pe nume Fred, este tratat cu Prozac pentru a-şi reveni după moartea stăpânului său. George Dance, care a încetat din viaţă în urmă cu nouă luni, îl

Un papagal din specia gri african, pe nume Fred, este tratat cu Prozac pentru a-şi reveni după moartea stăpânului său. George Dance, care a încetat din viaţă în urmă cu nouă luni, îl crescuse pe Fred de când era pui, scrie “The Daily Telegraph”.

Imediat după moartea stăpânului său, papagalul a început să-şi smulgă fulgii de pe gât şi să-şi mişte capul în sus şi în jos toată ziua, după cum a povestit Helen, văduva bărbatului.

„Fred era foarte apropiat de George şi a devenit depresiv“, a afirmat femeia. În aceste condiţii, lui Fred i s-au prescris două doze de Clomicalm pe zi, acest medicament fiind o versiune a Prozacului care poate fi administrată şi păsărilor. Potrivit specialiştilor, păsările tropicale sunt extrem de sensibile, iar numărul celor domesticite care necesită tratament antidepresiv creşte.

Totuşi, zburătoarele nu sunt singurele din regnul animal care pot suferi de depresie. Astfel de cazuri mai pot fi întâlnite la câini şi la pisici, printre simptome numărându-se în special lipsa poftei de mâncare.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite