Pantofi anticelulită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe piaţa londoneză se găseşte încălţămintea care elimină celulita şi ameliorează simptomele diabetului Au trecut zilele în care pantofii aveau simplul rol de a ne proteja

Pe piaţa londoneză se găseşte încălţămintea care elimină celulita şi ameliorează simptomele diabetului

Au trecut zilele în care pantofii aveau simplul rol de a ne proteja picioarele sau de a ne oferi un plus de eleganţă. De la reducerea durerii de spate la ţinerea în frâu a diabetului, o nouă generaţie de pantofi pretinde a avea diverse beneficii asupra sănătăţii.

Medicii specialişti din cadrul Asociaţiei Britanice a Chiropracticienilor au analizat aceste noi încălţări, rezultatul fiind unul pozitiv.

Sandale pentru dureri de spate

Sandalele de plajă sunt ideale pentru persoanele cu vene varicoase. Bazate pe principiile yoga, sandalele ne ajută să avem o poziţie corporală corectă, îmbunătăţesc flexibilitatea şi circulaţia şi nu în ultimul rând, datorită mobilităţii crescute, remediază durerile cauzate de spate, şolduri sau genunchi.

Pantofi împotriva artritei

Pantofii construiţi după principiul soleplex minimizează şocurile pe care corpul le resimte şi care pot agrava durerile de spate şi ale picioarelor. Talpa respectă forma anatomică a piciorului şi are amplasate în exterior porţiuni cauciucate cu rol de amortizare a şocurilor. Menţin piciorul în forma anatomică şi uşurează simptomele artritei şi ale metatarsalgiei (durere la nivelul degetelor).

Tenişi care uşurează mersul

Pantofii sport, foarte uşori, realizaţi din material textil în partea superioară, dau voie piciorului să respire. Talpa permite distribuirea în mod proporţional a presiunii exercitate de greutatea corporală, oferindu-ne senzaţia că alergăm desculţi.

Sandale care ne slăbesc

Sandalele cu putere de exerciţiu. Aceste sandale ne ajută să facem fitness în timp ce mergem, având o greutate mai mare decât pantofii obişnuiţi, exercitând însă presiune minimă asupra gleznelor şi a labei piciorului. Sandalele ne forţează corpul să lucreze chiar în timp ce mergem, 30 de minute de mers normal echivalând cu 300 de calorii pierdute. Conform specialiştilor, funcţionând după principiul "cu cât pantofii cântăresc mai mult, cu atât muşchii funcţionează mai bine şi caloriile se pierd", sandalele nu ţin cont însă de efectul greutăţii suplimentare asupra mersului.

Adidaşi pentru stimularea activităţii musculare

Adidaşii inspiraţi de tehnologia masai, denumită astfel după felul de viaţă al triburilor Masai, reflectă avantajele mersului desculţ pe o suprafaţă denivelată. Această nouă tehnologie forţează activitatea musculară şi ajută la prevenirea varicelor. Sunt realizaţi astfel încât să reducă şocurile resimţite la nivelul gleznelor, prevenind astfel problemele musculare şi ale scheletului. Potrivit medicilor ortopezi, datorită lipsei unui punct de contact atunci când călcăm, aceşti adidaşi ajută mai mulţi muşchi să funcţioneze în acelaşi timp.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite