Pâinea hipocalorică, ideală pentru diabetici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un diabetic trebuie să-şi schimbe modul de viaţă şi categoric alimentaţia. Pentru diabeticii care trebuie să respecte un regim sever, ani în şir, iată o reţetă de pâine hipocalorică ce

Un diabetic trebuie să-şi schimbe modul de viaţă şi categoric alimentaţia. Pentru diabeticii care trebuie să respecte un regim sever, ani în şir, iată o reţetă de pâine hipocalorică ce poate fi consumată, fără probleme, pentru că 100 g de pâine din acest sortiment conţine doar 26 g glucide, deci cu mult mai puţin, comparativ cu pâinea obişnuită. Foarte mulţi diabetici din judeţul Argeş consumă pâine pregătită numai după această reţetă.

Cum se prepară în casă

Cantităţi: câte 300 g făină şi tărâţe de grâu (preparate din timp), 100 ml lapte, 40 ml apă, 50 g unt sau ulei de măsline, 30 g drojdie, o tabletă de zaharină.

Preparare: Amestecăm tărâţele cu făina. Vom cerne acest amestec şi pulberea fină care a rămas după cernere, o punem într-un săculeţ de tifon pe care-l legăm de robinetul de apă de la bucătărie. Lăsăm să curgă apa peste el până când aceasta este limpede, atunci luăm săculeţul şi-l punem la fiert 30 de minute, apoi îl trecem, din nou, sub jetul de apă rece. După 5 minute stoarcem săculeţul. Tărâţele acestea le punem în cuptor, la foc mic, să se usuce, apoi le râşnim în râşniţa de cafea. În această fază amestecăm un sfert din cantitatea de făină cu tărâţe şi facem maiaua pâinii - cu drojdie, apă şi puţin lapte. După ce maiaua creşte, adăugăm restul de lapte în care dizolvăm zaharina şi restul făinii cu tărâţe. Aluatul frământat îl lăsăm să crească la cald. După această fază, aluatul este pus în formele unse şi va fi copt, la foc moderat.

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite