Oposumul Heidi, noua vedetă a Germaniei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femelă oposum cu ochii saşii care a fost adusă la grădina zoologică din Leipzig în mai a devenit noua senzaţie pe internet şi în presa germană. Heidi, care va putea fi văzută de vizitatori abia în iulie, are deja un cântec dedicat ei pe YouTube şi peste 65.000 de fani pe Facebook.

 Versurile melodiei, compuse de Stefan Langner şi cântate de trei fete, se traduc cu „Ce drăguţă este Heidi, ce bine că ea există. M-am îndrăgostit de ea din prima".  Mai mult, o companie de jucării vrea să facă o copie de pluş a animăluţului cu ochi şaşii.

Heidi este al treilea animal care a cucerit publicul din Germania, după ursul polar Knut şi după  caracatiţa Paul, care a ghicit rezultatele meciurilor de la Campionatul Mondial de Fotbal din 2010. Micul oposum a devenit celebru după ce un fotograf de la tabloidul german „Bild" a reuşit să surprindă câteva cadre cu animalele care vor fi expuse într-o nouă zonă a parcului zoologic, printre care şi Heidi.

Seamănă cu Ratatouille

Heidi a devenit vedetă după ce mai multe ziare au asemănat-o cu şobolanul cu ochii şaşii Remy, eroul din animaţia Ratatouille. Îngrijitorii de la grădina zoologică spun că defectul fizic al lui Heidi ar putea fi din cauza alimentaţiei nepotrivite, dar şi din cauză că este supraponderală.

„Greutatea crescută a dus la apariţia unor pungi de grăsime sub ochi. În afară de aspectul estetic, din punct de vedere medical nu este o problemă", au spus oficialii grădinii zoologice din  Leipzig. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite