VIDEO Omul zăpezilor, căutat în China

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Urma unui Yeti fotografiată în 1951 în urma unei expediţii în Tibet Foto: Guliver
Urma unui Yeti fotografiată în 1951 în urma unei expediţii în Tibet Foto: Guliver

Chinezii cred că un Yeti local a existat şi vor să dea 1,5 milioane de dolari pe căutarea lui. Până acum, mai bine de 400 de oameni au pretins că au fost martorii apariţiilor sălbaticului în munţii din provincia Hubei.

Un grup de cercetători şi de exploratori din China aşteaptă susţinere internaţională pentru a lansa o căutare de anvergură a misteriosului „om al zăpezilor", Yeti, cunoscut la nivel local sub numele de „Yeren" sau „om sălbatic", scrie agenţia Reuters.De-a lungul timpului, mai bine de 400 de oameni au pretins că au fost martorii apariţiilor sălbaticului om al zăpezilor în zona muntoasă din provincia Hubei (zona centrală a Chinei), titra agenţia de ştiri chineză Xinhua, la finele săptămânii trecute.

Citiţi şi:

Marea Britanie: Paşii Diavolului au fost descoperiţi în ţinutul Devon

Martori şi mărturii

În urma expediţiilor din anii '70 şi '80 au fost scoase la iveală fire de păr, o urmă de picior, materii fecale şi rămăşiţe ale culcuşurilor despre care se crede că i-ar fi aparţinut lui Yeren, dar nu au existat dovezi concludente.

Martorii au descris creatura ca fiind bipedă, uriaşă, cu o înălţime de peste doi metri, acoperită de păr cenuşiu, roşu sau negru pe întreg corpul.Hubei Wild Man Research Association, organizaţia chineză preocupată de descoperirea straniei creaturi, caută voluntari din întreaga lume pentru a-i sprijini cercetările. Acestea nu vor demara însă înainte de strângerea fondurilor necesare, în valoare totală de 1,5 milioane de dolari.

Criptozoologia nu e o raritate în China. Poveştile din folclorul local abundă în creaturi misterioase, asemănătoare monstrului din Loch Ness (Scoţia), care trăiesc în lacuri din părţi îndepărate ale ţării. La rândul lor, tibetanii au vorbit, de asemenea, despre existenţa lui Yeti, denumit şi „Abominable Snowman", care sălăşluieşte în zonele înalte de munte.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite