Om de afaceri refugiat din societatea de consum

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Decepţionat de consumism, un fost om de afaceri a renunţat la promiţătoarea sa carieră şi la avere şi a decis să trăiască fără bani.

Iniţial, britanicul Mark Boyle, în vârstă de 30 de ani, şi-a propus să facă acest lucru doar timp de un an. Acum, însă, când sorocul s-a împlinit, s-a hotărât să adopte acest mod de a trăi pentru tot restul vieţii sale, relevă „The Daily Telegraph".

Mark Boyle a luat decizia de a renunţa la slujbă, proprietăţi şi bani în favoarea unui trai sărăcăcios într-o rulotă. Cu ultimii bani (circa 400 de euro) şi-a cumpărat panouri solare pentru a face rost de electricitate. La laptop nu a renunţat.

„A fost fantastic. Nu mi-am dat seama câte griji şi stres mi-au adus banii până când am scăpat de ei", a declarat Boyle.

Supravieţuieşte cultivând legume pe o parcelă de pământ de un acru, unul dintre puţinele lucruri pe care le mai deţine.

Caută ciuperci, nuci şi fructe de pădure şi nu se dă în lături de la a căuta prin tomberoanele restaurantelor sau ale hipermarketurilor.

Pe dinţi se spală cu un os de sepie, iar hainele şi le curăţă cu un detergent făcut de el însuşi din nuci. Îi place la nebunie viaţa pe care o duce. Dar a avut şi un preţ de plătit. Şi nu în bani.

La şase luni de la schimbarea stilului de viaţă, l-a părăsit iubita. Acum ştie că trebuie să găsească o femeie care să-i împărtăşească ideile. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite