Obligeana, digestiv şi antibronşic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Această plantă erbacee cu miros aromat poate fi întâlnită în flora spontană, pe marginea bălţilor şi apelor curgătoare. În cantităţi apreciabile, planta poate fi recoltată

Această plantă erbacee cu miros aromat poate fi întâlnită în flora spontană, pe marginea bălţilor şi apelor curgătoare.

În cantităţi apreciabile, planta poate fi recoltată în localităţi din judeţele Timiş, Bihor şi Caraş-Severin. Datorită compoziţiei bogate în ulei volatil (1,5-3,9 la sută), taninuri, zaharuri, săruri minerale şi vitaminele C şi B1, fitoterapeuţii o recomandă în combaterea digestiilor dificile, a răguşelii, balonării, bronşitelor, nevralgiilor şi a unor afecţiuni ale sistemului nervos - insomniile, stresul, anxietatea. "Acţiunea tonic-amară a plantei şi conţinutul rizomilor de obligeană o recomandă în diferite preparate fitoterapeutice de uz intern.

Este o plantă foarte indicată ce ar trebui cultivată pe suprafeţe mai mari în ţara noastră", a afirmat fitoterapeutul Eugen Giurgiu.

Planta intră în formula Ulcerotratului, inclusiv în prepararea lichiorurilor şi a vinului tonic.

Mod de preparare:

Se foloseşte sub formă de decoct de rizomi, o linguriţă la o cană de apă de 200 ml. Se beau 1-2 căni pe zi, în funcţie de recomandarea medicului de familie.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite