Obezitatea este „contagioasă“ ca un virus

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cercetătorii din Statele Unite ale Americii au ajuns la o concluzie îngrijorătoare: oamenii care au prieteni obezi au tendinţa să ia în greutate. Teoretic, şi reversul medaliei este valabil, susţin cercetătorii americani care au realizat un studiu în acest sens, notează „The Daily Mail".

Oamenii de ştiinţă Nicholas Christakis şi James Fowler, care au analizat date culese de-a lungul a 32 de ani privind pacienţi din oraşul Framingham din Massachusetts, spun că atunci când între anumite persoane există o relaţie apropiată, şi între stările lor de sănătate există o conexiune similară.

Cercetătorii au descoperit că, dacă doi oameni sunt amici mult timp, iar unul este mai corpolent decât celălalt, prietenul mai slab tinde să câştige în greutate 57%, de-a lungul vremii. În cazul în care între persoana supraponderală şi cea slabă există o relaţie de familie, creşterea în greutate se situează în jurul a 40% (dacă este vorba de o legătură de sânge) sau a 37% (dacă este vorba de soţ sau de soţie).

Vestea bună este că, dacă unul dintre amici slăbeşte, celălalt îi calcă pe urme. „Acelaşi tip de fenomen care contribuie la epidemia de obezitate ar putea duce la diminuarea acestui flagel", a declarat medicul Nicholas Christakis. Rezultatele arată că oamenii graşi îşi petrec timpul cu cei care au aceeaşi caracteristică, iar cei slabi, cu persoane care nu au deloc probleme cu greutatea, spun cercetătorii. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite