Oamenii se ruşinează de pozele postate pe internet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mult de o treime din tinerii cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani resimt sentimentul de „ruşine virtuală" din cauza faptului că postează pe internet fotografii jenante sau mesaje în timp ce erau în stare de ebrietate.

Aproape jumătate din ei au fost surprinşi de aparatul de fotografiat sub influenţa băuturilor alcoolice, dar aceste poze nu au fost tag-uite pe Facebook sau Twitter, arată un studiu recent citat de presa britanică.

Totuşi, în ciuda experimentării acestei ruşini, 41% din subiecţii cercetării nu ezită să încarce pe internet o poză mai veche a unor cunoscuţi, „afumaţi" de aburul alcoolului şi nici să posteze comentarii.

„Nu este nimic greşit în a savura câteva pahare de alcool atunci când ieşi în oraş. Dar lumea digitală în care trăim oferă posibilitatea ca oamenii care au fost băut în exces să facă anumite lucruri care îi «bântuie» online", spune cercetătorul Chris Sorek.

Cel mai frecvent motiv pentru care oamenii se simt ruşinaţi este că se gândesc la cine ar putea să îi vadă în acele ipostaze. Studiul arată că 60% din respondenţi sunt prieteni pe reţelele de socializare cu propriii colegi de serviciu, 49% ţin legătura cu fostul partener şi 47% au părinţii în listă.

Studiul a fost făcut pe 502 tineri, cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani din Anglia, Scoţia şi Ţara Galilor.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite