Oameni faini de pe la noi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oameni faini de pe la noi
Oameni faini de pe la noi

Renata este o jurnalistă de 25 de ani din Sao Paolo, Kari e australian şi, împreună, au un proiect de un an, finanţat din donaţiile celor care le citesc blogul: călătoresc în America de Sud, din comunitate în comunitate, povestind apoi despre sate ecologice şi despre un alt fel de viaţă.

„Nu cheltuim cu mâncarea şi cazarea, pentru că muncim ca voluntari în fiecare comunitate. Ne costă doar transportul. Şi, din când în când, mai reuşesc să vând câte un subiect de reportaj către presa din Sao Paolo“, povesteşte Renata.

Spune că a refuzat jobul stabil oferit de un mare concern media, în schimbul trăirii acestui proiect, prin care vrea să împărtăşească lumii faptul că există şi un alt fel de viaţă. O viaţă în care contează Omul şi traiul simplu şi respectul pentru tot ceea ce ne înconjoară.

„Mama nu a fost de acord la început cu călătoria mea. Ştii tu, clasicele: Dar din ce o să trăieşti? Dar de ce nu vrei să-ţi luăm un apartament în Sao şi să-ţi găseşti un job în oraş? Dar dacă păţeşti ceva pe drum? În timp însă, mama a devenit vegetariană, a învăţat să recicleze gunoiul şi a convins mai departe toată strada pe care locuieşte să facă la fel şi înţelege tot mai mult că viaţa se poate trăi şi altfel decât cu un job bine plătit şi cu un apartament în centru“, adaugă noua mea cunoştinţă în timp ce mâncăm împreună la prânz, la restaurantul din Piracanga.

La noi în sat stau o săptămână şi ajută la plantat legume şi copaci, la reparat pe ici, pe colo, fac fotografii şi sunt fascinaţi de miile de crabi minusculi de pe plajă. Sunt doi dintre oamenii frumoşi cu care ne întâlnim de trei luni încoace, de când am poposit pe meleagurile astea atât de pline de nou pentru noi amândoi.  Laura Câmpean din Piracanga, Brazilia Foto: Florian Câmpean

* Alte poveşti din Brazilia puteţi citi şi pe blogul Laurei şi al lui Florian Câmpean, viataprinbalonulroz.blogspot.com.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite