O treime dintre femei suferă din cauza tocurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste trei milioane de femei au primit îngrijiri medicale sau au ajuns la spital din cauza tocurilor înalte pe care le-au purtat, arată o cercetare făcută recent în Marea Britanie.

Studiul, realizat la nivel naţional pe femei cu vârste între 18 şi 65 de ani, a scos la iveală faptul că 89% din reprezentantele sexului frumos admit că li s-a întâmplat ca serile lor în oraş să fie compromise din cauza unor pantofi cu toc deloc confortabili. Numai că 60% din acestea încearcă să zâmbească şi să poarte în continuare res-pectiva pereche de încălţăminte, mai ales dacă a fost admirată de cei din jur, notează „The Daily Mail".

Modul în care arată pare să fie mai important decât sănătatea pentru o cincime dintre femei, având în vedere că aceasta este proporţia celor care au ajuns să sufere o întindere de ligament sau o luxaţie din cauza pasiunii pentru tocuri. 33% din femeile intervievate au recunoscut că li s-a întâmplat chiar să cadă şi să se lovească rău, spărgându-şi dinţii sau suferind fracturi la mâini. „E aproape de necrezut câtă durere e dispusă o femeie să îndure pentru o pereche de pantofi cu toc care arată senzaţional", a afirmat Lisa McCarten, reprezentanta unui magazin de încălţăminte. Numai 2% din femei au declarat că nu poartă tocuri.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite