O primăvară târzie, dar cu multe flori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă primăvara va fi târzie în acest an din cauza vremii reci de pe timpul iernii, grădinarii se pot aştepta la o multitudine de culori atunci când florile vor ieşi în sfârşit la suprafaţă, scrie cotidianul „The Daily Telegraph“.

În anii precedenţi, schimbările climatice au fost considerate responsabile pentru faptul că ghioceii şi narcisele înfloreau devreme, uneori încă de la Crăciun. În acest an însă, semnele venirii primăverii - depunerea ouălor de broască, apariţia cuiburilor ciorilor de câmp şi înflorirea rostopaştei în pădure -, au loc mai târziu decât în mod obişnuit. Un sondaj realizat de Woodland Trust dă vina pe cea mai friguroasă lună decembrie din ultimii 100 de ani pentru întârzierea primăverii până la sfârşitul lunii februarie, aşa cum venea, de altfel, în mod tradiţional. Sondajul a înregistrat mai puţin de 300 de apariţii de ghiocei până la data de 9 februarie, faţă de 1.265, anul trecut.

Cu toate acestea, datorită temperaturilor medii din luna ianuarie, iarna friguroasă nu va întârzia şi mai mult venirea primăverii, iar toporaşii, anemonele şi înfrunzirea stejarilor vor avea loc la timp. Evenimentele se vor succede rapid, cu excepţia cazului în care va veni iar un val de frig. Tim Sparks, fondatorul Nature's Calendar, spune că vom avea o primăvară colorată. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite