O nouă modă: „flexisexualitatea“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Madonna şi Britney Spears au făcut senzaţie cu sărutul lor  de la MTV Music Awards
Madonna şi Britney Spears au făcut senzaţie cu sărutul lor de la MTV Music Awards

„Flexisexualitatea“ este un termen nou, asociat cu femeile de 40 de ani, care, potrivit psihologilor, sunt dispuse la experienţe noi, pentru că sunt mai conştiente de sexualitatea lor, scrie „The Daily Mail“.

Termenul se referă la cele care au anumite preferinţe sexuale, dar care refuză să se simtă îngrădite de acestea. Fenomenul, consideră psihologii, a început de la sărutul „indecent" dintre Madonna şi Britney Spears şi a continuat cu alte declaraţii ale unor artiste cunoscute care au mărturisit că le place să se sărute cu femei. „Capul răutăţilor" ar fi, spun specialiştii în comportament uman, heterosexualele cu vârste cuprinse între 30 şi 40 de ani. „Femeile sunt cel mai adesea mai deschise la experienţe de acest fel când ajung la 40 de ani şi sunt mai încrezătoare în propria sexualitate.

Dacă apare ocazia, ele gândesc «de ce nu?», mai ales dacă tocmai au ieşit dintr-o relaţie de lungă durată", spune psihologul Cecelia D'Felice.
Specialistul este de părere că „flexisexualitatea" a ajuns în vogă prin girul dat de celebrităţi, însă această înclinaţie a existat dintotdeauna. „Comparativ cu bărbaţii, femeile sunt mai schimbătoare în legătură cu sexualitatea lor şi este mai probabil să fie atrase nu de un gen anume", adaugă psihologul. O treime dintre cele 6.000 de femei participante la un sondaj au declarat că fantezia lor sexuală preferată este să facă sex cu o altă femeie. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite