O cincime din parteneri îşi spionează iubiţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Femeile sunt mai tentate să-şi supravegheze partenerii
Femeile sunt mai tentate să-şi supravegheze partenerii

Un studiu realizat de câţiva cercetători de la Universităţile Oxford şi Nottingham Trent, din Marea Britanie, arată că partenerii nu se prea bucură de „intimitate“ în interiorul unui cuplu.

Potrivit analizei publicate de „The Daily Mail", 14% din femei au declarat că au verificat e-mailurile partenerilor, în timp ce doar 8% din bărbaţi au făcut acest lucru. În 10% din cazuri, amândoi au citit mesajele şi e-mailurile celuilalt. În ceea ce priveşte mesajele de pe telefonul mobil, 13% din femei şi 7% din bărbaţi au recunoscut că ­le-au verificat şi pe cele ale partenerului.

Studiul a fost realizat luând în considerare răspunsurile a peste 1.000 de cupluri, perioada medie petrecută împreună fiind de 19 ani. Vârsta medie a celor care au luat parte la sondaj ­este de 49 de ani.

Ellen Helsper, cea care a condus studiul, a declarat: „Cercetările noastre au arătat că există un nivel surprinzător de ridicat de supraveghere în cuplu". Helsper mai spune că studiul contrazice sondajele care sugerează că femeile sunt mult mai puţin calificate tehnologic decât bărbaţii.

„Se pare că ele pot depăşi aceste bariere atunci când simt că relaţia lor este în joc", adaugă ea. 1% din cei intervievaţi, atât de sex feminin, cât şi de sex masculin, au declarat că au folosit un software de monitorizare şi tot atâţia s-au dat drept altcineva pentru a vedea cum reacţionează partenerii lor.

„Oricare ar fi motivul pentru a începe monitorizarea, supravegherea partenerului este mai răspândită ­decât am crezut iniţial. Într-un cuplu din trei, un partener a folosit un mijloc tehnologic cu scopul de a-l «spiona» pe celălalt", adaugă cercetătoarea.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite