Noua vârstă pentru fusta mini: 40 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noua vârstă pentru  fusta mini: 40 de ani
Noua vârstă pentru fusta mini: 40 de ani

Fustele scurte nu mai sunt teritoriul exclusiv al tinerelor. Femeile de 40 de ani renunţă greu la acest obiect vestimentar. În urmă cu două-trei decenii, puţine femei îndrăzneau să poarte minijupă după vârsta de 33 de ani.

Mai citeşte şi:


Fusta mini a fost o emblemă a libertăţii fetelor în anii ’60 şi unul dintre articolele de vestimentaţie favorite ale tinerelor. De la an la an, vârsta femeilor care îşi permit să poarte minijupă a crescut, ajungând în prezent la 40 de ani, conform unui studiu realizat în Marea Britanie, la comanda lanţului de magazine Debenhams.

„Se pare că femeile au mult mai multă încredere în corpul lor. Dacă această tendinţă continuă, nu există nicio îndoială că în garderoba femeilor de 50 de ani fustele mini vor fi nelipsite“, susţin realizatorii studiului.

În 1980 doar puţine femei trecute de 33 de ani îndrăzneau să iasă din casă îmbrăcate într-o minijupă. Acum, vedete internaţionale precum Victoria Beckham (35 de ani), Elle Macpherson (46 de ani) sau Cindy Crawford (43 de ani) se declară fane ale fustei mini. Toaletele afişate de ele la diverse evenimente o dovedesc.

35 sau 65?

Jurnalistele şi scriitoarele intervievate de cotidianul britanic „The Daily Mail“ cred că femeile trebuie să ştie însă şi limita modei mini.

„Unele nu ar trebui niciodată să înceapă să poate fuste scurte. Nu e totul legat de vârstă. Cele cu şolduri late şi picioare groase nici nu ar trebui să viseze la acest articol vestimentar“, spune Marcelle D’Argy Smith (62 de ani).

Oricum, fustele scurte sunt potrivite femeilor de până în 35 de ani sau celor care arată de această vârstă, crede ea. În schimb, Emma Soames (59 de ani) spune că fustele ar trebui coborâte până la genunchi abia la 65 de ani.

„Nimic nu îmbătrâneşte o femeie mai mult decât o fustă lungă“, crede ea. Vârsta la care femeile ar trebui să înceapă să-şi ascundă picioarele este de 60 de ani şi în opinia lui Rachel Johnson (43 de ani).

Mini la 23 de ani

Cele mai scurte fuste sunt purtate de femeile de 23 de ani. Minijupele coboară după vârsta de 24 de ani şi se scurtează din nou între 27 şi 34 de ani. Perioada coincide uneori cu o despărţire şi cu intenţia femeilor de a redeveni atractive.

image
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite