Nokia 5800 dă tonul muzicii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marele plus al terminalului abia lansat este multitudinea de funcţii pentru divertisment. Nokia 5800 XpressMusic, primul terminal cu touchscreen al producătorului, a fost deja lansat. Pentru clienţii din România, acesta va fi disponibil abia din ianuarie 2009.

Unul dintre cei mai de temut competitori ai iPhone, Nokia 5800 XpressMusic, va ajunge la distribuitorii din România la începutul anului viitor, potrivit oficialilor companiei finlandeze.

Telefonul a fost deja lansat la nivel global, iar specialiştii spun că va fi unul dintre cele mai de succes terminale care ajung pe piaţă în această perioadă. Mobilul, considerat un smartphone competitiv, va costa la noi 279 de euro (1.028 lei) fără TVA, ca şi în alte ţări europene. 

Tinerii, publicul ţintă

Chiar dacă Nokia are printre ţinte şi clienţi din zona business, producătorul mizează pe tinerii deschişi către divertisment. “Prin lansarea noului Nokia 5800 XpressMusic dorim să conectăm oamenii printr-o experienţă universală care ne uneşte pe toţi - muzica”, a declarat Jo Harlow, vicepreşedintele Nokia.

5800 XpressMusic este printre primele dispozitive care vor oferi suport pentru Comes With Music, serviciul lansat de Nokia ce permite accesul nelimitat la întregul catalog Nokia Music Store timp de un an. În plus, modelul se vrea un dispozitiv care să ofere o experienţă muzicală superioară - o memorie extinsă, difuzoare mai puternice şi sincronizare facilă.

“Telefonul este dotat cu suport pentru cele mai utilizate formate digitale de fişiere muzicale, precum şi un adaptor multimedia de 3,5 mm. Difuzoarele stereo integrate oferă cel mai puternic sunet din industrie”, se mai precizează în comunicat. Telefonul va fi disponibil la toţi distribuitorii autorizaţi care doresc să-l scoată spre vânzare. 

Uşor de utilizat

Nokia 5800 XpressMusic este primul terminal al finlandezilor cu ecran tactil şi primul telefon cu sistem de operare S60. În plus, terminalul are  o “bară de instrumente media”, un meniu-listă uşor de utilizat care asigură acces direct la muzică şi divertisment. Memoria telefonului este de 8GB, suficientă pentru stocarea a peste 6.000 de melodii.

“Dispunând de cea mai mare rezoluţie oferită de un telefon mobil, afişajul de 3,2 inchi de tip widescreen permite vizualizarea imaginilor, a materialelor video şi a conţinutului web în culori vibrante, oferind o calitate video superioară”, se precizează într-un comunicat al Nokia. Terminalul are  o cameră de 3,2 megapixeli, cu obiectiv Carl Zeiss.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite