Nivelul IQ-ului este influenţat de ceea ce mănânci

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un nou studiu corelează performanţele intelectuale cu tipul de alimente pe care îl consumăm.

Copiii care au o dietă bogată în alimente procesate ar putea avea un IQ mai mic, mai târziu în viaţă, potrivit unui studiu britanic descris ca fiind cea mai mare cercetare de acest fel, scrie France 24.

O echipă de cercetători de la Universitatea Britanică din Bristol au investigat pe termen lung 14.000 de persoane născute în vestul Angliei în anii 1991 şi 1992. Sănătatea acestora a fost monitorizată la vârstele de trei, patru, şapte şi opt ani şi jumătate.

Părinţii copiilor au completat chestionare în care notau alimentele şi băuturile pe care le consumau micuţii.

Au rezultat trei tipuri de diete: una bazată pe un nivel ridicat de grăsimi şi zaharuri prelucrate, dieta "tradiţională" bogată în carne şi legume, şi cea mai sănătoasă, ce cuprinde multe salate, fructe, legume, paste şi orez.

20 la sută dintre copiii care au consumat alimente procesate au avut un IQ mediu de 101 puncte, comparativ cu 106 pentru 20 de procente din copii care au consumat produse alimentare sănătoase.

"Nu este o diferenţă foarte mare, dar acele puncte îi fac pe copiii care mănâncă nesănătos să fie mai greu de educat, să se descurce dificil în viaţă şi să acumuleze mai încet noţiunile noi." a declarat Pauline Emmett de la Şcoala de Medicină Socială şi Comunitară de la Universitatea din Bristol.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite